nl fr
730A9662

Campina voortaan in nog duurzamere verpakkingen

Voor onze verpakkingen zoeken we steeds naar duurzamere alternatieven. De verpakking is belangrijk want mede dankzij de verpakking blijven onze producten langer houdbaar. Campina maakt deel uit van de zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Samen hebben we de ambitie om tegen 2025 100% recycleerbare of herbruikbare verpakkingen te hebben. Hieronder zie je welke initiatieven Campina neemt om die ambitie waar te maken.


1. Het bruine melkkarton

De bruine kartonkleur? Dat is omdat deze verpakking een laagje minder telt. Het bruine drankkarton van onze halfvolle melk is duurzamer dan de standaard Tetra Brik Aseptic 1L Edge verpakking en bestaat voor 88% uit hernieuwbare materialen. Zo dragen wij bij tot de vermindering van de CO2-uitstoot*. De hernieuwbare materialen van het bruine melkkarton bestaan uit hernieuwbaar FSC-gecertifieerd karton met een dop en toplaag van biobased polyethyleen, dat wordt gemaakt van gecertificeerd organisch restmateriaal. Deze verpakking heeft hierdoor een CO2-voetafdruk die 21% lager is dan de standaard Tetra Brik Aseptic 1L Edge verpakking*. Recycleer mee en gooi je brik in het PMD.
* gecertifieerd door Carbon Trust.

Meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van FrieslandCampina en onze merken vind je hier:
https://www.frieslandcampina.com/nl/duurzaamheid/

De bruine kartonkleur


2. De rpet roomflessen

De nieuwe roomflessen zijn rPET-flessen, gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal (met uitzondering van de sleeve en de dop). De sleeve (het jasje) beschermt de room tegen o.a. zonlicht waardoor jouw Campina room langer houdbaar blijft. Samen voor meer duurzaamheid? De verpakking kan alleen correct gerecycleerd worden als de sleeve verwijderd wordt. De afvalsorteermachine herkent de fles met sleeve immers niet altijd als rPET, dus hebben we jouw hulp nodig. De fles heeft een handige ritssluiting aan de zijkant, waardoor je in één beweging het jasje makkelijk kan verwijderen. Heb je Campina room gebruikt in jouw heerlijk gerecht en is je fles leeg? Trek het jasje uit, plaats de dop terug op de fles en gooi de fles mét dop en het jasje bij het PMD.

De nieuwe roomflesjes3. Glazen flessen in de drankencentrale

Je vindt je halfvolle en volle Campina melk nu ook in glazen flessen van 1L bij de drankenhandel. Onze glazen melkflessen zijn helemaal uniek, want ze hebben als enige in de markt een makkelijke en hersluitbare draaidop. Koop je melk per fles van 1L of per 6 flessen in een handige gerecycleerde bak. Is je glazen fles leeg? Spoel ze uit en breng ze samen met de bak terug naar je drankencentrale. Je krijgt in ruil je statiegeld terug.