nl fr

DOE DE PROTEÏNECHECK
EN KOM TE WETEN
HOE STERK JIJ START

Je spieren onderhouden, dat doe je door te bewegen én door ze te voeden met voldoende proteïnen. En een ideaal moment om dat te doen, is het ontbijt. Ontdek hieronder waarom, en check meteen of jouw ontbijt voldoende proteïne bevat. Wist je trouwens dat proteïnen en eiwitten net hetzelfde zijn?

Waarom proteïnen?

Woman
          running
Je spieren bestaan voornamelijk uit proteïnen. Hiervan wordt elke dag een klein deel vervangen door nieuwe proteïnen.

Proteïnen zijn dus belangrijk voor het behoud van je spieren. Zeker als je je spieren nóg verder wilt ontwikkelen, is het goed om ervoor te zorgen dat je voldoende proteïne binnenkrijgt en voldoende beweegt. Het goeie nieuws: je kan proteïnen makkelijk opnemen via je voeding. Bijvoorbeeld tijdens het ontbijt.

Wat is een goed ontbijt?

Breakfast
’s Nachts teer je op je voorraden, dus is het ’s ochtends tijd om die weer aan te vullen.

Dat doe je best met een evenwichtig ontbijt, dat bestaat uit een portie granen, zuivel en fruit. Denk bijvoorbeeld aan een kommetje verse kaas met bessen en muesli, je favoriete onbijtgranen met melk of een boterham met kaas. Een goed ontbijt biedt de nodige voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels, vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor je spieren, darmen en heel wat functies in je lichaam.

Elke dag een sterke start

Campina milk
De sleutel tot een sterke start, is een goede ontbijtroutine.

Verwen jezelf elke ochtend dus met een lekker en haalbaar ontbijt. Een tip: maak het jezelf zo makkelijk mogelijk, en haal vooraf een paar proteïnerijke ontbijtproducten, fruit en ontbijtgranen in huis. Met onze proteïnerijke Campina producten kun jij de dag goed starten.

De meeste mensen komen bij het ontbijt niet aan de optimale hoeveelheid van 15 gram proteïne.
Benieuwd hoeveel proteïnen jij ’s ochtends binnenkrijgt? Test het nu en ontdek hoe je nog sterker kan starten.
Fresh
            fruits