nl fr
Schermafbeelding 2018 08 31 Om 09 44 22

5 redenen waarom je het ontbijt nooit mag overslaan

1. Je krijgt meer voedingsstoffen binnen

Dagelijks heb je een heleboel voedingsstoffen nodig zoals koolhydraten, vitaminen en mineralen. Om deze allemaal binnen te krijgen is ontbijten cruciaal. Via het ontbijt neem je namelijk al een belangrijk deel op van al deze broodnodige voedingsstoffen. Probeer morgenvroeg deze lekkere wentelteefjes met appel en jouw dag start alvast goed!

2. Ontbijten geeft je meer energie

Door koolhydraten te verwerken in het ontbijt zal je met veel energie aan de dag beginnen. Denk aan fruit, noten en zaden. ’s Ochtends neemt het lichaam koolhydraten namelijk beter op. Begin daarom het ontbijt energetisch en zet een gevarieerd ontbijt op tafel. Inspiratie nodig? Ontbijtvierkantjes met banaan, dat is succes verzekerd.

3. Je kan je beter concentreren op het werk

Na een voedzaam ontbijt kan je je ’s ochtends beter focussen. Ontbijten heeft een positief effect op taken waarbij geheugen en concentratie noodzakelijk zijn. Maak zelf muesli-ontbijtrepen: snel, gemakkelijk en gezond!

4. Ontbijten is goed voor de spieren en beenderen

Een ontbijt met de nodige proteïnen of eiwitten (melk, yoghurt, kaas, ei, …) is bevorderend voor de spieren en beenderen. Hierdoor kan je lichamelijke inspanningen beter aan. Deze plattekaascrème met peer zit boordevol calcium, eiwitten en vitamines.

5. Een voedzaam ontbijt houdt de darmen gezond

Een ontbijt met voldoende granen stimuleert de werking van de darmen. Een goede stoelgang geeft je meer energie én voorkomt buikpijn, verstopping of diarree. Verras je gezin met deze havermoutpannenkoeken en ga voor een gezond alternatief voor pannenkoeken.

Conclusie? Een voedzaam ontbijt geeft je de nodige energie om de dag mentaal en fysiek optimaal te starten. Wil je er morgenvroeg meteen al goed invliegen?

Neem dan zeker een kijkje tussen onze lekkere en gevarieerde ontbijtrecepten!