nl fr
85145437 Yoghurt Websiteaanpassing 3000x2000 v2 NL

Geen tijd voor ontbijt? 9 recepten om het niet meer over te slaan.

“Ik heb ’s ochtends echt geen tijd om te ontbijten”, is het klassieke excuus van velen onder ons. Maar je ontbijt is echter de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarom willen wij je helpen. Deze 9 gerechtjes maak je in tien minuten of minder en zijn bovendien veel lekkerder dan die ontbijtkoeken in je kast.

1. Een lekkere klassieker: de smoothiebowl

Dit gerecht is zo eenvoudig dat zelfs je kat het zou kunnen maken! Het is bovendien ook volledig te personaliseren naar eigen smaak. Gebruik jouw favoriete fruit om de dag extra goed in te zetten.

Zelf maken? Go for it!

Img 5 Smoothiebowl Gr

2. Granola cups: het goede van yoghurt net een beetje anders

Heb je graag variatie in je ontbijt? Dan zijn deze granola cups helemaal iets voor jou! Benieuwd hoe je ze maakt? Ontdek het hier.

Img 1 Granolacups Gr

3. Quinoakoekjes met courgette en plattekaas

Voor wie graag iets hartigs als ontbijt eet, zijn deze quinoakoekjes met courgette en plattekaas een echte aanrader... Wees er maar zeker van dat je met deze ontbijtkoekjes voldoende energie binnenkrijgt tot de middag. Go go go!

Img Quinoakoekjesmetcourgetteenplattekaas Gr

4. Pannenkoeken met quinoa

Boekweitmeel én quinoa? Gezonder kan bijna niet, toch? Dit gerechtje geeft je een energieboost waardoor je echt de hele wereld aan kan. Na dit ontbijt ben je niet meer te stoppen. Nog een tip om je ochtend extra goed te maken: maak deze pannenkoeken de avond voordien. Ze zijn makkelijk op te warmen, en zo hoef je ’s ochtends ook geen pannen af te wassen.

Img1 5 Quinoapannenkoeken Gr

5. Maak je eigen granola

Nog zo’n gezonde optie. Zelfgemaakte granola is minstens tien keer zo lekker als die uit een pakje. En het is bovendien makkelijk en leuk om te maken. Hoe precies? Dat lees je hier. Het bakken van de granola neemt wel wat meer tijd in beslag, dus speel het slim en maak het op zondag. Zo heb je voor de hele week een lekker ontbijt.

Img 3 Granola Gr

6. Gevulde pistolets met rodebietensalade

Met dit gerechtje voel je je op slag koning(in). Nu alleen nog een butler en een haarloze kat vinden en je fantasie is compleet. Het recept kan je hier vinden.

Img Gevuldepistoletmetrodebietensalade

7. Courgette frittata

Het is nooit te vroeg voor een gastronomische maaltijd. Maar geen nood, deze frittata ziet er moeilijker uit om te maken dan hij werkelijk is. Bekijk het recept hier.

Img Courgettefrittata

8. Smoothie met appel en rabarber

Benieuwd hoe je deze beauty maakt? Klik hier. Een smoothie is trouwens zeer makkelijk om on the go te eten. Vul je glas en start de dag vol energie.

Img 2 Smoothie Gr

9. Smoothie met framboos en sinaasappel

Deze heerlijke smoothie is in vijf minuten klaar en maakt je wakker zodat jij de dag fris en monter kan beginnen.

Img 1 Smoothie Gr

Op deze website in de rubriek Recepten staan trouwens nog tientallen andere recepten, voor als het snel moet gaan of voor wanneer je eens zin hebt in een uitgebreid ontbijt. Ga zeker eens kijken, misschien staat jouw favoriete gerecht er wel tussen!