nl fr
Jared Sluyter 342881 Unsplash

Kinderen krijgen bij voorkeur een aangepaste melkvoeding tot de leeftijd van 3 jaar. Op deze leeftijd is dat borstvoeding of een aangepaste melkvoeding. Samen met de bijvoeding leveren zij voldoende eiwitten en voedingsstoffen om in de dagelijkse behoefte van een kind te voorzien. Kies je voor flesvoeding dan geef je groeimelk.

  • Geef bij voorkeur groeimelk die niet gezoet en geen toegevoegde smaak bevat. Bij groeimelk met toegevoegde smaak kan een kindje namelijk de originele melksmaak verleren.
  • Groeimelk is verrijkt met mineralen, vitaminen en essentiële vetzuren t.o.v. koemelk, want het is vrijwel onmogelijk om met uitsluitend gewone koemelk binnen de Europese en Belgische voedingsaanbevelingen voor baby's en peuters betreffende eiwit-, ijzer- en vitamine D-inname te blijven.

  • Plantaardige ‘melken’ zoals notenmelk, rijstmelk, ... bevatten niet de juist voedingsstoffen voor de groei en de ontwikkeling van het kind. Ze zijn geen vervanging voor melk.

    Na de leeftijd van 3 jaar drinken kinderen het best volle melk tot de leeftijd van 4 jaar. Daarna gaat de voorkeur naar halfvolle melk.
    Respecteer de aanbevolen hoeveelheid van 350 à 500 ml melkvoeding per dag.
    Deze hoeveelheden zijn noodzakelijk voor een evenwichtig en gevarieerd eetpatroon. Meer is overdreven. Dan krijgt je kind te veel eiwit en calcium binnen. Als je kindje te veel melk drinkt, heeft het geen zin meer in andere voeding en hierdoor krijgt het een tekort aan ijzer, zink en essentiële vetzuren.